Shea Butter for avslappet hår

Sheasmør har blitt brukt i århundrer avrikanere for å beskytte og fukte håret og huden. Denne rike fuktighetskrem kan slappe av tørt, krusete hår når det brukes alene eller som ingrediens på et kvalitetshårprodukt. Sheasmørens nærende ingredienser kan myke og slappe av urokkelig hår og gi andre fordeler til låsene dine også.

Origins

Shea smør kommer fra den afrikanske shea smør treet, som kan leve så lenge som 300 år. Treet produserer sin første frukt når den er rundt 25 år gammel og er i full produksjon på ca 40 til 50 år. Frukt fra shea-treet ligner store plommer og inneholder nøtter som inneholder fettstoffet - sheasmør.

komponenter

Shea smør er ansett som en "superfood" for håret hud på grunn av næringsstoffene det inneholder, ifølge NaturePurity.com. Den inneholder en naturlig kjemisk forbindelse kalt allantoin som er en nærende ingrediens. Shea smør inneholder også essensielle fettsyrer, fytosteroler, som er forbindelser funnet i planter, og vitamin A, E og F.

typer

Shea smør selges i raffinerte og uraffinerte formler. Raffinert shea smør er kjemisk ekstrahert, etterlater en hvit luktfri substans som dessverre kan mangle de fleste næringsegenskapene til håret. Uraffinert shea smør har en gylden nyanse, ekstraheres manuelt eller mekanisk, og beholder alle sine fordelaktige komponenter, ifølge NaturePurity.com.

Hår

Sheasmør kan fukte, slappe av, skinne og glatte håret ditt. Det gir fuktighet fra røttene til spissene, og gir glans til hår, ifølge TreasuredLocks.com. Shea smør kan forhindre hår i å bryte, falme eller tynne, og kan være effektivt for å beskytte håret mot varme kilder som sol og blåsørker.

For å bruke, ta en mutter størrelse del av shea smør og masser massivt det inn i håret, og sett inn håret i et varmt håndkle. Vent i 20 til 30 minutter før du shampooer håret ditt. Etter shampooing, bruk en shea smør balsam eller mer shea smør for mer avslappende effekter.

Kjøpe og lagre

Du kan kjøpe sheasmør som kommer fra enten Øst eller Vest-Afrika. Østafrikansk eller Ugandansk, shea smør anses som den mest verdifulle fordi det lett absorberes av håret og hodebunnen, ifølge TreasuredLocks.com. Når du kjøper sheasmørsprodukter, se på produktdatoen. sheasmør som har vært på sokkelen for lenge, er mindre effektivt. Les etiketter for å sikre at sheasmør er en fremtredende ingrediens. Noen shea smørprodukter kan inneholde bare en liten brøkdel av shea smør kombinert med rimelige ingredienser. Shea smør kan lagres på et kjølig sted - men ikke så kaldt som kjøleskapet - i så lang tid som to år.

Legg Igjen Din Kommentar