Hva er formålet med natrium Laureth Sulfate?

Sodium laureth sulfate, eller SLS, er minst irriterende for det overflateaktive vaskemiddelene, kjemikaliene som brukes til å endre overflatespenningen av vann og muliggjør effektiv rengjøring. Laurylfettsyrene i natriumlaurethsulfat stammer fra naturlige oljer, som kokosnøttolje, men er industrielt behandlet med petroleumbasert sulfatert oksyetylen for å skape rengjøringsmidler og kosmetikk som vil oppløse og skum i hardt vann. Utover rengjøring skaper SLS flytegenskaper som gir konsistens til kommersielle produkter.

Hvordan vaskemidler Rengjør

Alle vaskemidler er kjemiske overflateaktive stoffer. Naturlig overflatespenning danner vann i dråper eller større legemer som ikke lett oppløser substanser i løsning. Fordi overflateaktive stoffer oppløses ved å binde til vann i den ene enden av molekylet, kalles de hydrofile, noe som betyr "vannkjærlighet." Den andre enden av det overflateaktive molekylet er et fett som vil danne et belegg på stoffer, suspendere dem i oppløsning og forhindre dem fra å returnere til varen som blir rengjort.

Flow Property

Surfaktanter samles i oppløsning som mikeller av forskjellige former bestemt av konsentrasjonen av overflateaktivt middel i oppløsningen. Hver av disse figurene skaper produkter med unik tykkelse, eller viskositet, som gir kommersielle såper, tannkrem og kosmetikk de kjente flytegenskapene som forbrukerne forventer og verdsetter. Basert på prosent av løsningen, kan miceller danne som globs, stenger, bunter og lamellark. Natriumlaureth sulfat viser alle fire stadier av micelle form og oppførsel.

Lave konsentrasjoner etter vekt

Ved svært lave konsentrasjoner, slik som anvendt for antimususfunksjon i vaginale dusjer, danner natriumlauretsulfat ikke miceller i oppløsning. Etter hvert som formler øker - opp til 20 prosent totalt overflateaktivt middel - natriumlauretsulfat og andre overflateaktive stoffer danner runde globulære miceller. Dette prosentaktive overflateaktive stoffet brukes til hurtig-tørke såper og sprøyterensere som ikke er tykkere enn vann. Mellom ca. 20 til 32 prosent danner overflateaktive stoffer stangformede miceller som tykker produktet og gjør det lettere å håndtere, som i kondisjonering av sjampo eller dusjgeler.

Stive Gels

Ved konsentrasjoner på ca. 33 til 55 prosent natriumlaurelsulfat, vektar de stavformede miceller i oppløsning sekskantede bunter som sterkt reduserer flytegenskapen til produktet og skaper en stiv gel. Ved denne konsentrasjonen kan ingen ekstra stoffer oppløses i oppløsningen.

kremer

Utover 55 prosent konsentrasjon danner natriumlauretsulfat lamellarkmolekyler. Produkter av denne konsentrasjonen har en flytende, kremaktig tekstur fordi arkene av overflateaktivt middel glir jevnt forbi hverandre. Kosmetiske kremer fortynnet med natriumlaurethsulfat vil oppløse ytterligere stoffer i kremet og kan brukes til rengjøring og som bærere for andre ingredienser.

Legg Igjen Din Kommentar