Bruker for vannfri Lanolin

Lanolin er et naturlig biprodukt av behandling av animalsk ull, vanligvis det av tamfår. Råmaterialet behandles for å fjerne urenheter og overskytende væsker og gi vannfri lanolin, som bokstavelig talt betyr lanolin uten vann. Siden lanolin er kjemisk lik voks, har det en rekke anvendelser i ulike næringer. Lanolin er også strukturelt lik lipider som finnes i humane hudceller, og derfor er det en vanlig ingrediens i hudpleieprodukter.

Kommersielle bruksområder

I århundrer har vannfri lanolin blitt brukt til å avskrekke dannelsen av rust på metaller. Faktisk belagte middelalders riddere deres rustning og våpen med lanolin for å holde dem i god stand. Denne tradisjonen lever i skipsbyggingsindustrien i dag, hvor lanolin brukes til å beskytte jern og rustfritt stål mot korrosjon på grunn av kronisk eksponering for saltvann. Ingeniører er også avhengige av lanolin for å beskytte rørledninger, tanker og annet undervannsanlegg. I mindre målestokk bruker båtentusiaster ofte vannfri lanolin for å holde kulekrokene festet til propellene.

Vannfritt lanolin er også verdsatt for smøremiddelegenskapene og brukes ofte til å smøre bevegelige maskindeler for å redusere friksjon og slitasje. Som en ekstra fordel er lanolin kompatibel med en rekke tilsetningsstoffer, noe som gjør den allsidig og kostnadseffektiv i en rekke tekniske prosesser. Vannfritt lanolin er også ugiftig og bionedbrytes lett i miljøet.

Kosmetiske applikasjoner

Den kosmetiske databasen som Miljøgruppen gir, viser vannfri lanolin som en kosmetisk ingrediens med mykgjørende, anti-statiske, overflateaktive og emulgerende egenskaper. Dette materialet finnes vanligvis i leppebalmer, sjampo, hårbalsam, hudrensere, solbriller, baby lotion, kroppsfukter og noen sminkeprodukter.

Farmasøytiske applikasjoner

Vannfritt lanolin brukes i salver, balsam og andre topiske formler for å behandle hakkede lepper, mindre sår og slitasje, forbrenning, bleieutslett og andre hudirritasjoner. Siden lanolin absorberes lett gjennom huden, virker det som en bærerbase for å lette opptaket av andre medisinske forbindelser i produktet. Den vegetariske ressursgruppen sier at cholecalciferol, også kjent som vitamin D3, er syntetisert fra lanolin. Denne prosessen oppnås ved bestråling av 7-dehydrokolesterol fra lanolin på en måte som ligner på hvordan menneskekroppen produsenter vitamin D fra sollys.

Andre bruksområder

Ifølge Miljøgruppen har USAs mat- og stoffadministrasjon godkjent bruken av lanolin som et tilsetningsstoff. Det brukes rutinemessig til å lage tyggegummi. Baseballspillere bruker vanligvis lanolinbaserte produkter som barberkrem til å "bryte inn" en ny hanske eller fangers midte. Siden vannfri lanolin naturlig avviser vann, finnes det vanligvis i skinn og polermidler. Lanolin brukes også til vanntette ullplagg.

Legg Igjen Din Kommentar