Toksisiteten av kvernolje

Eteriske oljer, ofte brukt i alternativ medisin, antas å bidra til å lindre symptomene på en rekke forhold. Disse inkluderer depresjon, angst og muskelspenning. Disse oljene er også ofte brukt i røkelse og som dufter for husholdningsartikler og kosmetikk. Krydderolje er en populær essensiell olje på grunn av sin særegne, skarp aroma. Imidlertid tror noen alternative medisinutøvere at nellikolje har toksiske egenskaper.

Definisjon

Kluteolje er en essensiell olje som er avledet fra kloftelplanten, eller Syzygium aromaticum. Klovesplanten er en slank eviggrønn som kan vokse opp til 40 meter høy. Denne planten, innfødt til Kina og Indonesia, ble brakt til den vestlige verden i det fjerde århundre, ifølge Michael Castleman, forfatter av "The Healing Herbs." Utbredt bruk av nellik og oljen begynte tidlig på 1500-tallet, da Magellan brakte store mengder av urten til Spania.

Forberedelse

Krydderolje er produsert ved to separate metoder, ifølge Julia Lawless, forfatter av "The Illustrated Encyclopedia of Essential Oils." Blomstene og bladerne av krydderplanten er gjennomvåt i vann og oppvarmet for å trekke ut oljene. Stenglene og stilkene suspenderes i en beholder og dampes for å frigjøre oljer inn i beholderen. Resultatet er en blekgul væske med en krydret og litt søt aroma.

Bruker

Under Han-dynastiet i det første århundre var folk som besøkte keiseren, nødt til å holde negler i munnen for å maskere pustenes lukt, ifølge Castleman. Krydderolje brukes også i tradisjonell kinesisk medisin for å behandle diaré, fordøyelsesbesvær, ringorm og brokk. Ayurvediske medisinutøvere i India bruker anlegget og essensielle oljen til å behandle fordøyelsesproblemer og luftveissykdommer.

Krydderolje antas å ødelegge bakterier i tarmene, og kan også brukes som et oral desinfeksjonsmiddel. Produsenter legger til cloveolje til brus og alkoholholdige drikkevarer som smaksgivende middel. Krydderolje vises også i parfymer, tannkrem, såper og kosmetikk som duft.

toksisitet

Ifølge Castleman inneholder krydderolje en forbindelse som kalles eugenol, som antas å fremme veksten av kreftvektorer. Eugenol og andre forbindelser i krydderolje kan også være giftig for huden, forårsaker irritasjon i huden og slimhinner. Krydderolje kan også fremme dermatitt, sier Lawless.

Advarsel

Selv om nellikolje inneholder lavere nivåer av eugenol enn andre treoljer, bør den bare brukes i lave konsentrasjoner. Lawless anbefaler å fortynne nellikoljen i alkohol eller en bærerolje og begrenser konsentrasjonen av nellikolje til ikke mer enn 1 prosent. Dette kan bidra til å redusere de toksiske effektene av eugenol.

Legg Igjen Din Kommentar